ИЗРАБОТКА НА ПРОЕКТНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ПРОЕКТИ КОФИНАНСИРАНИ ОД ФИТР

Ко-финансирани грантови за комерцијализација на иновации

Целта на инструментот за поддршка – Ко-финансирани грантови за комерцијализација на иновации е да поттикне зголемување на активности за истражување и развој во приватниот сектор, да се охрабри соработката помеѓу приватниот сектор и високообразовните и научноистражувачките установи, како и останати форми на соработка за комерцијализација на иновации.

Инструментот е наменет за претпријатијата кои сакаат да развијат иновативен производ, услуга или процес, сами или во соработка со друго претпријатие и/или установа која врши високообразовна, односно научноистражувачка дејност. Инструментот нуди финансиска поддршка на претпријатија регистрирани во Република Северна Македонија со цел да развијат и имплементираат иновативни решенија, вклучувајќи поддршка за претпријатија со висок потенцијал за раст.

Поддршката преку овој инструмент ќе биде доделена на проекти со јасна комерцијална цел кои се во фаза на прототип (или соодветна фаза во зависност од видот на иновативниот производ, услуга, процес) сѐ до прет-комерцијална (прет-пазарна) фаза.

Изработка на проектна документација за проекти финасирани од ЕБРД, Светска Банка, ИПАРД Програма, Фонд за иновации и технолошки развој ФИТР, ERASMUS+, со големо искуство и реализирани голем број на апликации, Horizon 2020 и други претпристапни фондови и грант шеми финансирани од ЕУ.

КОНТАКТ: 076 454 900 ИГОР, contact@t-consultants.com

#Izrabotka na proekti, #Izrabotka na proektna dokumentacija, #Proekten menadzment, #Project Management, #Proektna dokumentacija, #FITR, #Fond za inovacii, #IPARD, #Erasmus+, #Horizon 2020, #Grantovi